Новият Stralis TCO2 Champion с дебют в Хановер

12.08.2016

Новият Stralis TCO2 Champion с дебют в Хановер

По време на 66-ото издание на най-голямото световно изложение за автомобили за работа IAA в Хановер от 22 до 29 септември Iveco ще покаже пред широката публика новият Stralis TCO2 Champion.

[✕]

По време на изложението в Хановер, на площ от 2500 кв. м Iveco ще покаже множество нови продукти и иновации, които са част от широката продуктова гама на италианския производител. На щанда на компанията ще могат да се види цялата палитра от автомобили: от лекотоварни до тежкотоварни, за градски, извънградски и офроуд пътища, от автобуси до строителни и кариерни камиони.

Централно място на щанда на Iveco ще заема новият Stralis, за когото това реално ще е световен дебют пред публика, след официалното му представяне пред специализираната преса през юни в Мадрид. Новият флагман на италианците е с нова предавателна кутия – 12-степенната HiTroniX с директна предавка, разработена съвместно със ZF. С повишена здравина и ефективност – тя осигурява с до 10% по-бързо превключване на предавките, се намалява разхода на гориво – респективно нивото на въглероден диоксид, а от там и Общата цена за притежание (TCO), което е вмъкнато и в наименованието на камиона - TCO2 Champion.

До TCO2 Champion ще бъде позициониран и другият вариант на Stralis - NP (Natural Power), който е първият влекач, който работи с компресиран (CNG) или втечнен природен газ (LNG) или с комбинация от двата. На щанда на Iveco ще бъдат и три „емоционални камиона“ – версии на новия Stralis XP за отбора на Ferrari от Формула 1, на тима за рали Дакар - Team Petronas De Rooy Iveco и състезателният на екипа Schwabentruck Racing, с който в Европейския писто шампионат за камиони се състезава австриецът Маркус Алтенщрасер.

<< Обратно към новините